Al vele jaren is gezond eten belangrijk voor Madelon. Maar meer dan gezond, moet het vooral ook lekker zijn. Ze experimenteert dan ook graag met nieuwe ingrediënten en recepten in de keuken. Haar familie en vrienden konden al die tijd genieten van haar kookkunst. Zomerse gerechten met pure ingrediënten staan voorop. In augustus 2014 publiceerde Madelon haar eerste kookboek ‘Eet Puur’, dat haar visie op koken reflecteerde in prachtige fotografie en een moderne lay-out. Het succes bleef niet uit. Ruim een jaar later volgde ‘Eet Puur II’. Ook dit boek is opgevat als een kookboek voor de moderne, werkende mens. De gerechten in beide kookboeken zijn naast gezond en puur ook simpel te bereiden. De eigentijdse aanpak met boodschappenlijst en stap-per-stap uitleg maakt koken snel en makkelijk.
Meer dan een kookboek
De kookboeken van Madelon worden wel vaker omschreven als een ‘inspiratiebron’. De recepten gaan dan ook steeds dat stapje verder. Met prachtige foto’s, veel tips en de uitscheurbare boodschappenlijstjes laat ze haar lezers proeven van hoe makkelijk een gezond leven kan zijn. De recepten van beide ‘Eet Puur’-boeken zijn opgebouwd in handige overzichten, zodat je vlot je weg vindt. Ontbijtrecepten, snelle lunchgerechten en gezonde tussendoortjes, maar ook smaakvolle voor- en hoofdgerechten. Het uitgebreide hoofdstuk van bijgerechten met groenten is handig om je dagelijkse dosis vitaminen aan te vullen. Voor de zoetekauw zijn er de verrassend gezonde desserts. En omdat Madelon vindt dat puur eten ook ‘genieten’ is, mocht uitleg over wijn niet ontbreken.
Op weg naar een gezond leven
‘Eet Puur’ heeft voor elke lezer wat wils. Wil je al langer een gezondere levensstijl uitproberen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? De praktische informatie en makkelijke recepten zijn een handige tool op je weg naar een nieuw leven. Lezers die al langer bezig zijn met gezond koken, appreciëren de vernieuwende recepten en ervaring van Madelon. Met de informatie over allergieën en het aangeven van alternatieven vinden ook lezers die om gezondheidsredenen op hun voeding letten hun gading. Door de pure ingrediënten zijn additieven sowieso onnodig. De mediterraanse inslag stelt groenten, gezonde oliën, noten en een stukje vlees of vis centraal. Madelon gaat daarmee aan de slag om te experimenteren en nieuwe smaakcombinaties uit te proberen. Waarom sla eens niet grillen? Of vis en appel combineren? Madelon laat je met een no-nonsense aanpak proeven van nieuwe en verfrissende gerechten.
Word ook fan van ‘Eet Puur’
Dat Madelon hoge toppen scheert met haar kookboeken, is een understatement. Met meer dan 5000 likes op Facebook en 5-sterren reviews op Bol.com is het duidelijk dat ze een grote schare fans heeft verzameld. ‘Eet Puur’ is een prachtig kookboek om te zien en te gebruiken. Blader door de kleurrijke foto’s en kies welk gezond recept jij vandaag kookt! Want puur eten begint bij ‘Eet Puur’.
Geef een reactie